Ajankohtaista Mäntyharjun 4H:ssa 

4H-kerhojen toimintakausi on syyskuusta joulukuuhun ja helmikuusta toukokuuhun.   Mahdolliset koronarajoitukset voivat vaikuttaa aikatauluihin. 

Kerhoihin ilmoittautuminen on jatkuvaa. Vain Harrastamisen Mäntyharjun mallin kerhoihin ilmoitaudutaan syksyisin aina uudelleen. Muihin kerhoihin riittää yksi ilmoittautuminen. 4H-kerhot löytyvät "4H-kerhot & Klubit"-alasivulta. 

4H-työpalvelussa kiireisin aika on keväällä ja kesällä.  Nuori - työpalveluun voi hakea läpi vuoden! Työn tilaaja - tarjoa työtä nuorelle! Heinäkuussa emme ota vastaan uusia työtilauksia. Lisätietoa 4H-työpalvelusta ja hakemuslomake nuorelle on Nuorten työllistäminen-alasivulla. 

Myös 4H-yrittäjät ahkeroivat bisneksissään. 4H-yrittäjän voit palkata työhön mm. piha-ja puutarhatehtäviin, monenlaisiin metsätöihin, siivous- ja matonpesutyöhön, koirien hoitoon, mm. sitter-toiminta, trimmaus ja kynsienleikkaus. 4H-yrittäjien yhteystiedot saat 4H-toimistolta. 

Vuosi 2022 on taas aktiivisen 4H-toiminnan aikaa - seuraa tiedotustamme nettisivuilla, Facebookissa ja Instagramissa. 

Tervetuloa mukaan!


Ajankohtaista tulevaa toimintaa:


* Ajokortti työelämään-koulutus 9.lk nuorille osana koulutyötä marraskuussa 2022 klo 8.30 alkaen. Yhteistyössä Yhtenäiskoulu, Mäntyharjun kunta, Osuuspankki ja K-supermarket.  Tästä pääset lukemaan koulutuksesta lisää

* Suojatiepäivystys joka kuukauden ensimmäinen maanantai 8-8.30 Yhtenäiskoulun lähiristeyksissä. Olemme mukana turvaamassa koululaisten koulutietä.


Mennyt toiminta:


* Taidetta luonnosta -pop up -paja lapsille ja perheille Metsäleikkipuistossa ke 20.7. ja 27.7. klo 12-14. Ei ennakkoilmoittautumista. Maksuton. Säävarauksella, sateella peruuntuu. Puethan 27.7. yllesi vaatteet, jotka eivät säikähdä maalaamista!


* Lasten toimintapaja Mäntyharjun MTK 100 v. -juhlassa. 16.7. klo 12-16


* Kädentaitojen toimintapajat Mäntyharjun Museolla kesäkuussa ti 21.6. ja ti 28.6. klo 12-14. Ohjaajan tunnistaa keltaisesta 4H-huomioliivistä. Perinneaskartelut.


* Lasten kepparihyppelyt 22.6.2022 klo 10-11.30, Rantapuiston leikkipuistossa. Maksuton. Ei ilmoittautumista. Säävarauksella, sateella peruuntuu. Oma keppari mukaan, paikalla myös lainakeppareita.


* Lasten kädentaitopaja 23.6.202 klo 10-11.30, Torilla matkailumökin edustalla. Tehdään yhdessä pieni kesäinen askartelu. Maksuton, ei ilmoittautumista. Säävarauksella, sateella peruuntuu. 


* Kesäloman pajapäivät 6.-10.6.2022.  Alakouluikäisten (ei eskarit) lasten kesäloman ekan viikon päiväleiri ma-pe klo 9-14.  HUOM! PAJAPÄIVÄT TÄYNNÄ!! (tilanne ti 10.5.) Jonoon ei oteta uusia ilmoittautumisia!

Päiväleirillä kädentaitoja, kokkailua, pelejä ja leikkejä yhdessä, pieniä retkiä. Pajapäivillä tarjotaan lounas ja pieni välipala. Maksullinen, leiripäivän hinta  10€/pv, sisaralennus -50%. Pajapäivien tukikohtana 4H:n kerhotilat Askeleella, lisäksi pienet retket.  

Ryhmäkoko rajoitettu, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.  Voi osallistua koko viikkoon tai osaan päivistä.  Ilmoittautuminen on sitova, vain sairauden vuoksi peruutus. Leiri järjestetään Aluehallintoviraston tuella. Jos johonkin leiripäivään ilmoittautuu vain pari lasta, leiripäivää ei järjestetä. Tällaisessa tilanteessa olemme yhteydessä suoraan perheisiin. 

Ilmoittautuneille lähetetään leirikirje ja osallistumismaksusta lasku sähköpostitse. Leirikirje (viikon ohjelma ja tarvikelista) sivun alareunassa ja lähetetään ilmoittautuneille viikolla 22. 


* Lasten kädentaitopaja Askeleella (4H:n kerhotilat) to 7.4. klo 16-17.30. Maksuton. Tehdään yhdessä keväisiä askarteluja. Ensisijassa 8v. täyttäneille tai sitä vanhemmille, nuoremmille toivotaan mukaan omaa aikuista tai isompaa sisarusta. Ryhmäkoko rajoitettu, joten etukäteisilmoittautuminen mieluiten viestillä/wa numeron 040-8467837. 

* 4H-yritysinfot 8.lk oppilaille osana koulutyötä ma 11.4. ja ke 27.4. Ei erillistä ilmoittautumista. 

* Kodin ja Koulun päivässä Yhtenäiskoululla (koulun vanhempainyhdistyksen tapahtuma) to 21.4. 4H:n standi, jossa tiedotusta kerhotoiminnasta, Mäntyharjun malli harrastaa-kerhoista ja nuorten työllistämistoiminnasta.  Avoimet ovet koululla klo 10-16. 


*  Valtakunnallinen leikkipäivä la 23.4. Kisalassa ja Metsäleikkipuistossa. 4H ohjaa perinneleikkejä Metsäleikkipuistossa klo 10-13. 4H:n ohjaajat tunnistaa keltaisesta 4H-huomioliivistä. Kouluikäiset voivat jäädä leikkimään itsenäisesti, alle kouluikäisille kaivataan omaa aikuista/valvojaa mukaan. 


* Mäntyharjun 4H-yhdistys ry:n sääntömääräinen kokous jäsenille to 5.5. klo 18 Veljesniemessä.  Palkitaan ansioituneita 4H-nuoria ja käsitellään sääntömääräiset asiat. Kahvitarjoilu. Lisätiedot 040-8467387. Tervetuloa! Hallitus.


*  Mäntyharjun kesänavaustapahtumassa la 28.5. Kisalassa 4H:n toimintapisteellä  pikkuautoramppi. Kisa aina tasatunnein. Mukaan oma pikkuauto, paikalla myös laina-autoja. Kisojen välillä voi ajella rampista ihan muuten vaan. Tapahtuma on osa Mäntyharjun kesän avajaisia. 

* Kepparihyppelyä eskareille ja iltapäiväkerholaisille ti 31.5. koulun viereisellä hiekkakentällä koulupäivän aikana Ajokortti työelämään-koulutus järjestetään joka syksy ysiluokkalaisille yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.
Kotialäintaiturit-kerhon retki Porttikustan lammastilalle syyskuussa 2021.