Ajankohtaista Mäntyharjun 4H:ssa 

4H-kerhojen kevätkausi starttaa helmikuussa ja kerhoihin ilmoittautuminen on jo käynnissä. 4H-työpalvelussa kiireisin aika  alkaa kevään myötä ja 4H-yrittäjät ahkeroivat bisneksissään. Työhakemuksia työpalveluun kannattaa nyt laittaa! 

 4H-toimisto kunnantalolla on koronaohjeiden mukaisesti etätöissä. 

Vuosi 2021 on taas aktiivisen 4H-toiminnan aikaa - seuraa tiedotustamme nettisivuilla, Facebookissa ja Instagramissa. 

Tervetuloa mukaan!

Koronainfoa! 

Alle 12-vuotiaiden harrastustoiminta jatkuu toistaiseksi (tilanne ma 8.3.2021). Ryhmissä noudatetaan Aluehallintoviraston ja Mäntyharjun kunnan ohjeistusta. Seuraa tiedotusta, tilanne voi muuttua! Mahdollisesta harrastustoiminnan tauotuksesta tiedotamme osallistujille koteihin. Ajankohtaista toimintaa:


* Suojatiepäivystys joka kuukauden eka maanantai 8-8.30 Yhtenäiskoulun lähiristeyksissä. Olemme mukana turvaamassa koululaisten koulutietä.


* Talviloman Pajapäivät koululaisten hiihtolomalla vk 9 ( 1.-5.3.2021). Alakouluikäisten (ei eskarit) päiväleiri Askeleella ma-pe klo 9-14. Seuraa tiedotusta, ilmoittautuminen allaolevalla lomakkeella. Aluehallintoviraston tuella.  Ilmoittautuminen on sitova, peruutus vain sairastumisen vuoksi. 

Pajapäivien leirikirje, jossa tarkka ohjelma, lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse.  Pajapäivien hinta 5€/hlö/pv, sis. ohjattu tekeminen, materiaalit, lounas ja välipala.  Voi osallistua koko viikkoon tai osaan viikosta. Leirimaksu laskutetaan. Leirikirje on luettavissa myös  tämän sinun alareunassa  olevasta tiedostosta.


* Kasiluokkalaisten 4H-yrittäjyysinfot huhtikuussa. Kouluyhteistyössä, oppituntien aikana. 


* Kevään kädentaitopaja  to 25.3.2021  klo 16-17.30 Askeleella 4H:n kerhotiloissa (4.krs). Tehdään erilaisia pääsiäisaiheisia ja muita keväisiä pieniä kädentaitoja.

 • ensisijassa alakouluikäsille lapsille, pienempien mukana on hyvä olla oma aikuinen tai isompi sisarus.
 • osallistua voi koko ajaksi tai osaksi aikaa
 • maksuton
 • ei ennakkoilmoittautumista, mutta max 10 osallistujaa voi olla kerrallaan. Jos haluat, voit varmistaa mukaanpääsysi varaamalla paikan viestillä 4H-toimistolta 040-8467387

* 4H-yhdistyksen sääntömääräinen kokous ti 27.4.2021 klo 18 yhdistyksemme jäsenille. Kokous järjestetään teams-etäyhteydellä, tarvittaessa fyysinen kokoustila Toivolan maamiesseurantalolla. Käsitellään sääntömääräiset asiat. Ilmoittautuminen kokouslinkin lähettämistä varten viimeistään 20.4.2021. Lisätiedot 4H-toimistolta numerosta 040-8467387 tai 4H@mantyharju.fi .


* Vappumunkkipaja ke 28.4. klo 16-19 Yhtenäiskoulun kotitalousluokassa.

 • ensisijassa alakouluikäisille lapsille +9v., pienempien mukana on hyvä olla oma aikuinen tai isompi sisarus. Työskentelemme itsenäisesti, ohjaaja toki neuvoo.
 • maksuton
 • ei ennakkoilmoittautumista, mutta max  8 osallistujaa voi olla kerrallaan. Jos haluat, voit varmistaa mukaanpääsysi varaamalla paikan viestillä 4H-toimistolta 040-8467387
 • munkit leivotaan laktoosittomina (ei muita erikoisruokavalioita)

* Kepparirata & pieni kepparikisa ti 11.5. klo 15-16.30 Yhtenäiskoulun hiekkakentällä. Ota mukaan oma keppari ja tule mukaan! Ilmoittautuminen alkaa klo 14.30 paikan päällä tai etukäteen alakoulun ilmoitustaululla olevaan listaan! Tiedustelut  040-8467387.   Max 15 osallistujaa! 

 • alakouluikäisille lapsille
 • maksuton

* Luontopeli-ilta Toivolassa ti 18.5. klo 17.30-n.klo 19. Pelataan porukalla Afrikantähteä luonnossa! Maamiesseurantalon viereisellä kodalla! Koko perheen peli, mutta aikuiset voivat tulla istuskelemaan nuotion ääreen jos peliin eivät uskaltaudu :) 

 • toivotaan ennakkoilmoittautumista viimeistään ma 17.5. kokoontumisrajoitusten vuoksi, max 15 osallistujaa, ilmoittaudu viestillä 4H-toimistoon 040-8467387
 • maksuton
 • pientä nuotiotarjoilua

* Kesäloman pajapäivät koululaisten ekalla kesälomaviikolla (vk 23) 7.-11.6.2021. Alakouluikäisten (ei eskarit) päiväleiri Askeleella ma-pe klo 9-14. 

 • Seuraa tiedotusta, ilmoittautuminen alkaa huhtikuussa, ilmoittautumislomake alla.
 • Kädentaitoja, kokkailua, pieniä retkiä, leikkejä ja pelejä yhdessä, ehkäpä uimarannalla käyntiä jos sää suosii.
 • Retkipäivä perjantai - jos koronarajoitukset sallivat, tehdään retki Heinolaan lintutarhalle tai esim. lähimaatilalle.
 • Ilmoittautuminen on sitova, vain sairastumissyistä peruuttaminen ok.
 • Ryhmäkoko on rajoitettu koronaohjeiden mukaisesti. Leiripaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
 • Ilmoittautuneille lähetetään leirikirje vk 21.
 • Hinta 5€/pv/lapsi, sis. ohjatun toiminnan, materiaalit, lounas ja välipala.
 • Päiväleiri järjestetään Aluehallintoviraston tuella.


**************


* Ajokortti työelämään-koulutus ysiluokkalaisille pidettiin 24.11.2020. Yhteistyössä Yhtenäiskoulu, Mäntyharjun kunta, Osuuspankki ja paikallisia yrityksiä.  Työelämäpuheenvuoron pitivät Veisto Oy ja Osuuskauppa Suur-Savo. Ajokortti työelämään-koulutus järjestetään joka syksy kulloisellekin 9.lk ikäluokalle.   Tästä pääset lukemaan koulutuksesta lisää
Ajokortti työelämään-koulutus järjestetään joka syksy ysiluokkalaisille yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Ilmoittautuminen (sitova) 4H-pajapäiviin, päiväleiri

Pajapäivien paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Osallistujille lähetetään leirikirje edellisellä viikolla ennen Pajapäiviä. Osallistumismaksu laskutetaan, ei käteismaksuja. 

Täyttämällä ilmoittautumislomakkeen hyväksyt henkilötietojen keräämisen. Tiedot poistetaan Pajapäivien päätyttyä.