Nuorten työllistäminen

4H-järjestö auttaa nuoret työelämän alkuun: kauttamme voi saada esimerkiksi ensimmäisen kesätyöpaikan tai perustaa oman 4H-yrityksen. 4H:n kautta voi saada töitä 15-vuotiaana, jopa ilman aiempaa työkokemusta. 4H-yrityksen voi perustaa jo 13-vuotiaana.

4H-työpalvelussa nuori voi työskennellä erilaisissa työtehtävissä. Nuori on työsopimussuhteessa 4H-yhdistykseen, joten 4H huolehtii kaikista työnantajavelvotteista. 

Työn tilaajina toimivat kotitaloudet, taloyhtiöt, yritykset ja yhteisöt. 

Työtehtävät ovat monipuolisia, piha- ja puutarhatöitä, kotitaloustöitä, lemmikkien hoitamista, asiointiapua, perhejuhlissa avustamista ym. 

Nuori!

Jos olet 15v.+ tai täytät 15 kuluvana vuonna, voit hakea 4H-työpalveluun alla oleva lomakkeella.   

Emme lupaa jokaiselle hakijalle töitä, mutta jokaisen hakemuksen käsittelemme! Aktiivisuus ja asenne ratkaisee! Hakemuksen saatuamme olemme sinuun yhteydessä ja työpalveluun valituille järjestetään info. Infossa mukanaolo on välttämätöntä. 

4H-työllistäminen on tarkoitettu 4H-jäsenille. Tarvittaessa voit liittyä jäseneksi tässä 

Nuoria rekrytoidaan työpalveluun jatkuvasti, kulloisenkin työtilausten määrän mukaan. Alle 16-vuotiaille työtehtäviä on rajallisesti, esimerkiksi nurmikonleikkausta saa tehdä työsuojelumääräysten vuoksi vain 16v täyttänyt nuori. 

Työpalvelussa työt ovat pääasiassa tuntitöitä. Palkka määräytyy kunkin työtehtävän alan palkkataulukon mukaan

Työpalvelu on usein nuorelle ensimmäinen oikea työsuhde. Työstä tehdään työsopimus, tarvitset pankkitilin, jolle palkka maksetaan ja verokortin. Näissä neuvomme :) Työstä saat työtodistuksen. 

Vuosittain Mäntyharjun 4H:n kautta työllistyy noin 30-40 nuorta. 

TYÖHAKEMUS nuorelle

4H työllistää vain jäseniään. Oletko 4H:n jäsen?
Kiinnostaako sinua myös oman 4H-yrityksen perustaminen? Haluaisitko työllistää itse itsesi yrittäjänä?
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.