Nuorten työllistäminen

4H-järjestö auttaa nuoret työelämän alkuun: kauttamme voi saada esimerkiksi ensimmäisen kesätyöpaikan tai perustaa oman 4H-yrityksen. 4H:n kautta voi saada töitä 15-vuotiaana, ilman aiempaa työkokemusta. 4H-yrityksen voi perustaa jo 13-vuotiaana.

4H-työpalvelussa nuori voi työskennellä erilaisissa työtehtävissä. Nuori on työsopimussuhteessa 4H-yhdistykseen, joten 4H huolehtii kaikista työnantajavelvotteista. 

Työn tilaajina toimivat kotitaloudet, taloyhtiöt, yritykset ja yhteisöt. 

Työtehtävät ovat monipuolisia, piha- ja puutarhatöitä, kotitaloustöitä, lemmikkien hoitamista, asiointiapua, perhejuhlissa avustamista ym. 

Nuori!

Jos olet 15v.+ tai täytät 15 kuluvana vuonna, voit hakea 4H-työpalveluun alla oleva lomakkeella.  Lisäksi voit lähettää lyhyen videoesittelyn itsestäsi osoitteeseen 4H@mantyharju.fi. Emme lupaa jokaiselle hakijalle töitä, mutta jokaisen hakemuksen käsittelemme! Aktiivisuus ja asenne ratkaisee! Hakemuksen saatuamme olemme sinuun yhteydessä ja työpalveluun valituille järjestetään info. Infossa mukanaolo on välttämätöntä. 

4H-työllistäminen on tarkoitettu 4H-jäsenille. Tarvittaessa voit liittyä jäseneksi tässä 

Nuoria rekrytoidaan työpalveluun jatkuvasti, kulloisenkin työtilausten määrän mukaan. Alle 16-vuotiaille työtehtäviä on rajallisesti, esimerkiksi nurmikonleikkausta saa tehdä työsuojelumääräysten vuoksi vain 16v täyttänyt nuori. 

Työpalvelussa työt ovat pääasiassa tuntitöitä. Palkka määräytyy kunkin työtehtävän alan palkkataulukon mukaan. 

Työpalvelu on usein nuorelle ensimmäinen oikea työsuhde. Työstä tehdään työsopimus, tarvitset pankkitilin, jolle palkka maksetaan ja verokortin. Näissä neuvomme :) Työstä saat työtodistuksen. 

Vuosittain Mäntyharjun 4H:n kautta työllistyy noin 30-40 nuorta. 

HUOM! Uusia työsopimuksia EI tehdä joulukuussa.  Työn tilaaja!  Kotitalous, taloyhtiö, yritys... 

Jos tarvitset työntekijää, ota yhteyttä 4H-toimistoon arkisin puhelimitse 040-8467387 tai sähköpostitse 4H@mantyharju.fi 

Työpalvelunuoret eivät ole alan ammattilaisia vaan työelämään opettelevia nuoria. 4H opastaa ja neuvoo, yhdessä työn tilaajan kanssa työsuoritukseen. Työpalvelutoiminta on työkasvatusta! 

Työpalvelutoiminta on hieno mahdollisuus tarjota nuorelle työkokemusta ja  omaa rahaa. Työtehtävät voivat olla esim. 

  • pihatöitä
  • metsätöitä, esim. risusavotat, taimikoiden heinääminen
  • kotitaloustöitä
  • autojen sisäsiivouksia
  • lemmikkien ulkoilutusta & muuta hoitoa
  • seuranpitoa ja asiointiapua
  • perhejuhlissa avustamista

Työpalvelusta tehdään tilaajan kanssa tilaussopimus. Työpalvelun veloitushinta on vuonna 2024 23€/h/työntekijä. Usein työ on tilaajalle kotitalousverovähennyskelpoista.  Minimityöaika / käyntikerta on 2h. Kouluaikana 15v nuoren työaika voi olla max 2h/pv.  

Työ tehdään ensisijassa arkipäivisin klo 8-18 välillä. Poikkeustilanteissa voidaan neuvotella lauantaityöstä. Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä työpalvelua ei tehdä. 

Työ tehdään tilaajan välineillä ja laitteilla. Nuorella on omat työrukkaset ja esim. suojavarusteet. 

HUOM! Joulukuussa ja tammikuussa emme vastaanota uusia työtilauksia!

Nuoren voi työllistää myös tilaamalla työsuoritteen 4H-yrittäjältä. Mäntyharjulaiset 4H-yritykset löytyvät 4H-yritys-alasivulta. Nuorten yhteystiedot saa 4H-toimistolta.

TYÖHAKEMUS nuorelle


YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.