Nuorten työllistäminen

4H-nuorisotoiminta tarjoaa nuorelle mahdollisuuden oppia työelämätaitoja ja työllistää itsensä 4H-työpalvelun kautta. 

4H-työpalvelussa nuori voi työskennellä erilaisissa työtehtävissä, hän on työsopimussuhteessa 4H-yhdistykseen. Työn tilaajina toimivat kotitaloudet, taloyhtiöt, yritykset ja yhteisöt. 

Työtehtävät ovat monipuolisia, piha- ja puutarhatöitä, kotitaloustöitä, lemmikkien hoitamista, asiointiapua, perhejuhlissa avustamista ym. Koronasyistä kodeissa sisällä tehtäviä työtehtäviä emme tällä hetkellä välitä. 

Nuori!

Jos olet 15v.+ tai täytät 15 kuluvana vuonna, voit hakea 4H-työpalveluun alla oleva lomakkeella.  Lisäksi voit lähettää lyhyen videoesittelyn itsestäsi osoitteeseen 4H(at)mantyharju.fi. Emme lupaa jokaiselle hakijalle töitä, mutta jokaisen hakemuksen käsittelemme! Aktiivisuus ja asenne ratkaisee! Hakemuksen saatuamme olemme sinuun yhteydessä ja työpalveluun valituille järjestetään info. Infossa mukanaolo on välttämätöntä. 

4H:n leireille ja lasten kesäkerhoihin ohjaajaksi voi hakea myös Mäntyharjun kunnan Paras Kesätyö Ikinä-kuvion kautta. PKI on 15-17-vuotiaille, hakuaika päättyy 18.4. ja hakulomake löytyy täältä

4H:n kesätyöpaikat ovat avoinna myös Duunitorissa.

4H-työllistäminen on tarkoitettu 4H-jäsenille. Tarvittaessa voit liittyä jäseneksi. Paras kesätyö Ikinä-kuviossa ei edellytetä 4H-jäsenyyttä. 

Nuoria rekrytoidaan työpalveluun jatkuvasti, kulloisenkin työtilausten määrän mukaan. Alle 16-vuotiaille työtehtäviä on rajallisesti, esimerkiksi nurmikonleikkausta saa tehdä työsuojelumääräysten vuoksi vain 16v täyttänyt nuori. 

Työpalvelussa työt ovat pääasiassa tuntitöitä. Palkka määräytyy kunkin työtehtävän alan palkkataulukon mukaan. 

Työpalvelu on usien nuorelle se eka oikea työsuhde. Työstä tehdään työsopimus, tarvitset pankkitilin, jolle palkka maksetaan ja verokortin. Näissä neuvomme :) Työstä saat työtodistuksen. 

Vuosittain 4H:n kautta työllistyy noin 30-35 nuorta. 


Työn tilaaja!  Kotitalous, taloyhtiö, yritys... 

Jos tarvitset työntekijää, ota yhteyttä 4H-toimistoon arkisin puhelimitse 040-8467387 tai sähköpostitse 4H@mantyharju.fi Työpalvelunuoret eivät ole alan ammattilaisia vaan työelämään opettelevia nuoria. 4H opastaa ja neuvoo, yhdessä työn tilaajan kanssa työsuoritukseen. 

Työpalvelutoiminta on hieno mahdollisuus tarjota nuorelle työkokemusta ja  omaa rahaa. Työtehtävät voivat olla esim. 

  • pihatöitä
  • metsätöitä, esim. risusavotat, taimikoiden heinääminen
  • kotitaloustöitä
  • autojen sisäsiivouksia
  • lemmikkien ulkoilutusta & muuta hoitoa
  • seuranpitoa ja asiointiapua
  • perhejuhlissa avustamista

Työpalvelusta tehdään tilaajan kanssa tilaussopimus. Työpalvelun veloitushinta on vuonna 2022 21€-22€/h/nuori. Usein työ on tilaajalle kotitalousverovähennyskelpoista.  Minimityöaika / käyntikerta on 2h. 

Työ tehdään tilaajan välineillä ja laitteilla. Nuorella on omat työrukkaset ja esim. suojavarusteet. 

Nuoren voi työllistää myös tilaamalla työsuoritteen 4H-yrittäjältä. Mäntyharjulaiset 4H-yritykset löytyvät 4H-yritys-alasivulta. Nuorten yhteystiedot saa 4H-toimistolta.

TYÖHAKEMUS nuorelle


YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.