4H-yritys

4H-yritys on helppo tapa kokeilla, millaista on olla yrittäjä. 

Samalla työllistät itsesi tekemällä sitä, mistä olet oikeasti kiinnostunut! 

4H:n kanssa pääset kokeilemaan yrittäjyyttä turvallisesti ja ohjatusti. 

Kiinnostaako yrittäjyys? 

Jos olet 13-28-vuotias, voit 4H:n avulla työllistää itsesi yrittäjänä. 

Oma 4H-yritys antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä turvallisesti ja ohjatusti. 

4H-yrityksen voi perustaa käytyään 4H-yrityskurssin, jolta saa valmiudet tulevaan toimintaan. Yrityskurssin voi suorittaa itsenäisesti verkossa tai yhdessä 4H:n kanssa. Kurssi on maksuton. 

4H-yrityskoulutuksen voi suorittaa myös etänä. 

4H-yritys on keino tienata rahaa, mutta elinkeinosta ei ole kysymys. Yritys on harrastustoimintaa, ja etenet siinä aina omaan tahtiisi. 

Osa 4H-yrittäjistä siirtyy yrittäjyydessään seuraavalle portaalle ja yritykselle hankitaan Y-tunnus, mutta välttämätöntä se ei ole. 

Oma 4H-yritys on hyvä tapa selvittää, sopiiko yrittäminen sinulle. 

 4H-yritys voi olla toiminnassa vaikkapa vain lyhyen aikaa. Esimerkiksi kesällä jonkun tapahtuman yhteydessä. Tai yritys voi toimia pidemmän aikaa - vaikka läpi vuoden tai useita vuosia. Sinä itse yrittäjänä päätät!

Käymme esittelemässä 4H-yrittäjyyttä 8.lk oppilaille opon tunnilla aina keväisin. Seuraavat infot ovat maalis-ja huhtikuussa koulupäivän aikana.


Nuorten omia liikeideoita

4H-yrityksen perustaminen ei ole vaikeaa. 

Yritysideasi voi olla uusi tai voit käyttää jotain jo keksittyä. Yrityksessäsi voit esimerkiksi myydä leivonnaisia, tehdä pihatöitä, hoitaa lemmikkejä, suunnitella nettisivuja tai tarjota IT-apua vanhuksille. 

4H:lta saat myös ideoita yrityksen toimialaksi. Meillä on hyvä tuntuma siitä, millaisilla aloilla riittää hommaa ja mihin jopa tarvitaan yrittäjää. 

Entäpä raha?

4H-yrityksen perustaminen ei maksa mitään. Saat kaiken materiaalin 4H:lta ja 4H:n antama apu ja tuki on maksutonta. Jos yritys tarvitsee jotain välineitä toimiakseen, voimme hakea hankintoihin rahoitusta. 4H:lla on valmiit kontaktit. 

Yrittäjän saat apua yrityksen kannattavuuden pohtimiseen. Pienimuotoinen toimii hyvin, mutta suurempikaan ei ole kiellettyä, kunhan myynti ei ylitä 8000€ vuodessa. 

4H-yritykset ovat aina tekijöidensä näköisiä ja niitä on Suomessa joyli 2000. Mäntyharjulla 4H-yrityksiä on kuusi. Kaksi yritystä on parhaillaan aloittamassa kesäsesonkiin. 

4H-yrittäjyys on usein hyödyksi myös jatko-opinnoissa. 

4H-yrittäjä raportoi toiminnastaan omalla 4H-jäsenkortillaan vuosittain aina joulukuussa.  Yrittäjä tekee myös veroilmoituksen. Näihin saat apua 4H:lta. 


4H-yritys voi olla myös kesätyö

Sinä itse päätät, millaista bisnestä pyörität ja kuinka kauan.  4H-yrityksestä voit tehdä itsellesi myös kesätyön. Näin hankit sitä kaivattua työkokemusta ja tienaat omaa rahaa. 

4H:n toiminnanjohtaja auttaa niin yrityksen perustamisessa kuin pyörittämisessäkin. 

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella niin ryhdytään tuumailemaan!   


Yhteydenottolomake nuorelle. Täytä lomake kun olet kiinnostunut 4H-yrityksen perustamisesta ja haluat jutella asiasta lisää. 

Oletko kiinnostunut ryhtymään yrittäjäksi? Muistathan, että ruksaamalla "kyllä" et vielä sitoudu mihinkään.