4H-yritys

4H-yritys on helppo tapa kokeilla, millaista on olla yrittäjä

Oletko 13-28-vuotias? Oma 4H-yritys antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä turvallisesti ja ohjatusti. 4H-yrityksen voi perustaa käytyään 4H-yrityskurssin, jolta saa valmiudet tulevaan toimintaan. 4H-yritys on keino tienata rahaa, mutta elinkeinosta ei ole kysymys. Yritys on harrastustoimintaa, ja etenet siinä aina omaan tahtiisi. Oma 4H-yritys on hyvä tapa selvittää, sopiiko yrittäminen sinulle. 

4H-yrityskoulutus järjestetään aina keväisin ja tarpeen mukaan. Käymme esittelemässä 4H-yrittäjyyttä 8.lk oppilaille opon tunnilla aina keväisin. 


Nuorten omia liikeideoita

4H-yrityksen perustaminen ei ole vaikeaa. Yritysideasi voi olla uusi tai voit käyttää jotain jo keksittyä. Yrityksessäsi voit esimerkiksi myydä leivonnaisia, tehdä pihatöitä, hoitaa lemmikkejä, suunnitella nettisivuja tai tarjota IT-apua vanhuksille. Pienimuotoinen toimii hyvin, mutta suurempikaan ei ole kiellettyä, kunhan myynti ei ylitä 8000€ vuodessa. 4H-yritykset ovat aina tekijöidensä näköisiä ja niitä on Suomessa jo liki 2000. Mäntyharjulla 4H-yrityksiä on kuusi. 

4H-yrittäjyys on usein hyödyksi myös jatko-opinnoissa. 

4H-yrittäjä raportoi toiminnastaan omalla 4H-jäsenkortilla osoitteessa https://oma.4h.fi/ 


4H-yritys voi olla myös kesätyö

Sinä itse päätät, millaista bisnestä pyörität ja kuinka kauan.  4H-yrityksestä voit tehdä itsellesi myös kesätyön. Näin hankit sitä kaivattua työkokemusta ja tienaat omaa rahaa. 

4H:n toiminnanjohtaja auttaa niin yrityksen perustamisessa kuin pyörittämisessäkin. Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella niin ryhdytään tuumailemaan!   


Yhteydenottolomake nuorelle. Täytä lomake kun olet kiinnostunut 4H-yrityksen perustamisesta ja haluat jutella asiasta lisää.