Työllistämistoiminta

4H-työpalvelussa 4H-nuori työskentelee monenlaisissa työtehtävissä kotitalouksien, taloyhtiöiden, yritysten tai erilaisten yhteisöjen tilausten mukaan. Työpalvelun asiakas on usein kesäasukas, ikäihminen tai taloyhtiö. 

 

Vuonna 2018 Mäntyharjun 4H työllisti 43 nuorta. Kuluvana vuonna (tilanne lokakuu 2019) nuoria on ollut työelämässä 4H:n kautta jo 39. 

 

4H-työpalvelussa nuori on työsopimussuhteessa 4H-yhdistykseen ja tekee työn työntilaajalle. Työnantajavelvotteista vastaa 4H ja laskuttaa tehdystä työstä työn tilaajaa.

 

Työpalvelun tuntiveloitus on vuonna 2019 20€/nuori. 

Työ tehdään tilaajan välineillä ja laitteilla, omta työrukkaset ja esim. kuulosuojaimet nuorella on mukanaan. Mutta haravat, lapiot, ruohonleikkurit, mopit.... ne tarvitaan talon puolesta! 

Usein tehty työ on tilaajalle myös kotitalousverovähennyskelpoista. 

 

Valtaosa työsuhteista toteutuu kesän aikana, mutta jotkut nuoret työllistävät itsensä läpi vuoden koulutyön ohella iltaisin ja viikonloppuisin. Työpalvelutoiminta on kerrassaan loistava keino saada kokemusta ja taskurahaa!

Mäntyharjun 4H tekee aina nuoren kanssa kirjallisen työsopimuksen, huolehtii perehdytyksestä ja vastaa työnantajavelvoittteista. Työ on useinmiten tuntipalkattua, jolloin noudatetaan kulloisenkin alan työehtosopimusta. Ja - Mäntyharjun 4H:lla nuoren tuntipalkka on AINA vähän enemmän kuin minimipalkka olisi :)  

 


Työnantaja! Yritys, taloyhtiö, loma-asukas, kotitalous... Jos tarvitset työntekijää, ota yhteyttä 4H-toimistoon arkisin puhelimitse 040-8467387 tai sähköpostitse 4H(at)mantyharju.fi

  • pihatöitä kodeissa ja vapaa-ajanasunnoilla; nurmikonleikkausta, haravointia, kitkemistä, istutusta, kivien ja risujen keräämistä....
  • kotitaloustöitä; ikkunoiden pesemistä, siivoamista, mattojen pesua...
  • autojen sisäsiivouksia
  • lemmikkieläinten ulkoilutusta
  • seuranpitoa ja asiointiapua
  • perhejuhlissa avustamista 
  • yksityisten henkilöiden tilaamana hautojen hoitoa
  • jne 

 

Mäntyharjun 4H on mukana myös valtakunnallisessa Anna nuorelle kesätyö-haasteessa! 

 

Nuori!

Jos olet 15v + tai täytät 15-vuotta kuluvan vuoden aikana, voit hakea 4H-työpalveluun alla olevalla hakemuksella. Lisäksi voit lähettää lyhyen videoesittelyn itsestäsi sähköpostin liitteenä osoitteeseen 4H@mantyharju.fi :) Aktiivisuus ja Asenne ratkaisee!! 

Työtehtävät ovat monenlaisia - pihatöitä, siivoustöitä, eläinten hoitoa... Työtehtäviä on eniten juuri kesällä, mutta joitakin tehtäviä on läpi vuoden. Kysy rohkeasti! Hakemuksen saatuamme olemme sinuun yhteydessä ja työpalvelutoimintaan valituille järjestetään info kevään aikana. Infossa mukanaolo on välttämätöntä! 

Täytä alla oleva lomake huolella ja pian saatat olla jo työssä! 4H-työpalvelu on tarkoitettu 4H-jäsenille ja tarvittaessa voit liittyä jäseneksi työpalveluun tullessasi. Jäsenyydestä lisätietoa saat Yhdistys-välilehdeltä. 4H valitsee työpalvelutoimintaan valittavat nuoret.

Nuoria työpalveluun rekrytoidaan jatkuvasti - kulloisenkin työtilausten määrän mukaan. Kesän työtehtävät tulevat jakoon huhtikuussa ja uudet läpi kesän. Alle 16-vuotiaille työtilaisuuksia on rajallisesti. Esimerkiksi nuormikonleikkausta saa työsuojelumääräysten vuoksi tehdä vain 16v täyttänyt nuori. 

Työt ovat pääasiassa tuntitöitä, jolloin palkka maksetaan kunkin työtehtävän alan palkkataulukon mukaan. 

Toinen varteenotettava vaihtoehto itsensä työllistämiseksi on 4H-yrittäjyys!

Lue lisää mahdollisuudesta työllistää itsesi 4H-yrittäjänä tästä

 

Mäntyharjulla toimii yhteistyöverkosto nuorten työllistymisen tukena. Tutustu Nuorten Mäntyharju-sivustoon.

 

Nuorten Mäntyharju-sivuston kautta nuori voi jättää työhakemuksen ja työnantaja tarjota työtä. 

Sivustolla on myös paljon muuta osaamiseen ja vapaa-aikaan liittyvää asiaa. Tutustu Nuorten Mäntyharjuun!

 

Nuorten Mäntyharju-yhteistyöverkoston taustalla ovat Mäntyharjun Nuorisovaltuusto, kunnan työllisyys- ja nuorisopalvelut, sekä Mäntyharjun 4H. Yhteistyössä mukana ovat myös Mäntyharjun elinkeinojen kehitysyhtiö Mäsek Oy sekä elinkeinoelämän edustajia ja yrityksiä. Kehittämistyössä ovat olleet tukena Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu XAMK, Otavan Opisto ja Muuramen Innola.

 

 

************

Työpalvelutoimintaan hakeutuvilta kerätään henkilötiedot, joita käytetään työpalvelutoiminnasta viestintään ja toiminnan organisoimiseen. Hakemuslomakkeen täyttäminen on suostumus henkilötietojen  keräämiseen. EU:n tietosuoja-asetuksen mukainen tietosuojaseloste on nähtävissä alla.

************

Nuori! Kun olet jättänyt työhakemuksesi 4H-työpalveluun, jää odottamaan yhteydenottoamme! Jokaiselle ilmoitetaan pääseekö mukaan työpalveluun! Huhtikuun lopussa/toukokuun alussa pidämme infon siitä kuinka työpalvelu toimii - läsnäolo infossa on tärkeää! 

TYÖHAKEMUS nuorelle työpalveluun 15-vuotiaat ja sitä vanhemmat

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

PDF-tiedostoTyöt+alkavat+-opas.pdf (310 kB)
Tutustu tässä Työt alkavat oppaaseen! Saat hyödyllistä tietoa työn aloittamiseen 4H:ssa ja yleisestikin.
Laurin ja Villen 4H-yritys

 

 

 

PDF-tiedostoTietosuojaseloste.työpalvelu&yrittajyystoiminta.pdf (13 kB)
EU:n tietosuoja-asetuksen GDPR mukainen tietosuojaseloste