Työpalvelu

4H-työpalvelut painottuvat eri puolella maata vähän eri tavalla. Kannattaa kysyä oman alueen 4H-toimistosta millaisia töitä nuoret tekevät. Millaista työtä Sinulla olisi tarjolla?

 

Nuorille työpalvelu on usein ensimmäinen kontakti työelämään. Tilaisuus on valtavan arvokas!

Mäntyharjun 4H-nuoret ovat käytettävissä työpalvelutehtäviin mm. kodinhoitoon ja puutarhatöihin liittyvissä tehtävissä. Kesäisin 4H-nuoret tekevät erityisesti nurmenleikkauksia ja muita pihatöitä. Talvisin tehtävät ovat ikäihmisten seuranpitoon, lasten- ja eläintenhoitoon liittyviä. Työpalvelunuoria on myös siivoustöissä, muuttoapuna, joulukorttien postituksessa, kauppojen pakkausapuna, mukana inventaarion teossa - jokainen työtehtävä pohditaan erikseen, joten kannattaa kysyä! Työtehtävät vaihtelevat sen mukaan keitä nuoria kulloinkin on mukana työpalvleutoiminnassa. 

Työpalvelun tilaaja ottaa yhteyttä 4H-yhdistykseen, joka sopii nuoren kanssa työtehtävästä ja siitä tehdään sopimus. Työpalvelun tilaaja maksaa palvelun 4H-yhdistykseen.

 

Veloitushinta työn tilaajalta vuonna 2020 on 20€/tunti/nuori. Urakkaluontoiset työt sovitaan erikseen, kuitenkin kunkin työn alaisen työehtosopimuksen mukaan. Usein työ on myös kotitalousverovähennyskelpoista.

 

4H-yhdistys toimii nuoren työnantajana ja huolehtii nuoren palkan maksusta ja muista  lakisääteisistä velvoitteista. 4H-nuoret ovat käyneet työelämävalmennuksen ja yhdistyksen toimihenkilö toimii nuoren perehdyttäjänä ja valvoo työtä yhdessä työn tilaajan kanssa.

4H-työpalvelu on monelle nuorelle ensimmäinen kontakti työelämään. Työtilaisuudet ja kokemus on arvokasta!

Kysy lisää 4H-työpalvelusta 4H-yhdistyksestä.

 

4H-toimisto on Mäntyharjun kunnantalolla, osoitteessa Asematie 3.

Puhelin 040-8467387 ja 4H(at)mantyharju.fi

 

Mäntyharjulla toimii yhteistyöverkosto nuorten työllistämisen tukena. Tutustu Nuorten Mäntyharju-sivustoon 

 

Nuorten Mäntyharju-sivuston kautta nuori voi jättää työhakemuksen ja työnantaja tarjota työtä. 

Sivustolla on myös paljon muuta osaamiseen ja vapaa-aikaan liittyvää asiaa. Tutustu Nuorten Mäntyharjuun!

Nuorten Mäntyharju-yhteistyöverkoston taustalla ovat Mäntyharjun Nuorisovaltuusto, kunnan työllisyys- ja nuorisopalvelut, sekä Mäntyharjun 4H. Yhteistyössä mukana ovat myös Mäntyharjun elinkeinojen kehitysyhtiö Mäsek Oy sekä elinkeinoelämän edustajia ja yrityksiä. Kehittämistyössä ovat olleet tukena Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu XAMK, Otavan Opisto ja Muuramen Innola.

 

 

PDF-tiedostoNeljä+ratkaisua.pdf (174 kB)
4H-järjestön koppi yhteiskuntatakuusta