Kilpailut

4H:n Juhlaleivos on kaikille 4H-kerhoille suunnatun Vuoden 4H-kerho -kilpailun aihe. 4H täyttää 90 vuotta vuonna 2018, ja kutsumme kaikki 4H-kerhot suunnittelemaan 4H:n näköistä leivosta. Leipomisen ohella lapset pääsevät miettimään 4H:n nimikkoleivoksen tarinaa.
Laurin pottusaalis
Annin komea pottu vaikka ei pistesijoille tällä kertaa yltänytkään

4H 90 vuotta kunniaksi käynnistyy 4H-juhlaleivos kilpailu. Kilpailu on valtakunnallinen ja paikallinen.

Valtakunnalliseen kilpailuun juhlaleivoksen voivat lähettää 4H-kerhot, paikallisesti (Mäntyharju) kilpailuun voi osallistua yksin/pareittain. Säännöt on samat. Ohjeet alla: 

 

 Tässä valtakunnallisen kilpailun (4H-kerhot) ohje:

Juhlavuoden Vuoden 4H-kerho -kilpailu käynnistyy!

4H:n Juhlaleivos on kaikille 4H-kerhoille suunnatun Vuoden 4H-kerho -kilpailun aihe. 4H täyttää 90 vuotta vuonna 2018, ja kutsumme kaikki 4H-kerhot suunnittelemaan 4H:n näköistä leivosta. Leipomisen ohella lapset pääsevät miettimään 4H:n nimikkoleivoksen tarinaa.

Kilpailuaika on 1.2. – 30.5.2018. 

Juhlaleivoksen suunnittelussa voi käyttää apuna esimerkiksi Safkasankarit TOP-teemasta löytyviä valmiita leivosohjeita tai leivosohjeen voi suunnitella itse. Arviointikriteereitä ovat  leivoksen maku, ulkonäkö, leivoksen tarina ja reseptin käyttökelpoisuus koko 4H:n leivoksena.

Tee näin:

 1. Tutustukaa Safkasankarit -yrityskerhon TOP-tehtäviin.
 2. Miettikää, miltä 4H näyttää ja maistuu?
 3. Tehkää resepti 4H:n nimikkoleivoksesta.
 4. Leipokaa leivos ja valokuvatkaa se.
 5. Kirjoittakaa leivoksen tarina. (max puolikas A4) Apukysymyksiä tarinan kirjoittamiseen: Mistä idea leivokseen? Mikä leivoksessa on parasta? Mitä leivos kuvaa? Miksi leivos näyttää siltä kuin se näyttää?
 6. Lähettäkää tarina, resepti ja valokuva leivoksesta mieluiten osoitteeseen Virpi Skippari/4H-leivos Karjalankatu 2A 00520 HELSINKI. Voitte toimittaa kilpailumateriaalin myös täyttämällä tämän sivun alaosassa olevan lomakeen ja liittämällä mukaan kuvan tai kuvan osoiteen.

 

Juhlaleivoksen suunnittelussa voidaan käyttää apuna Safkasankarit TOP-teemasta löytyviä valmiita leivosohjeita. Leivoskilpailuun voi osallistua esimerkiksi muokkaamalla Safkasankareiden valmiita ohjeita tai muuntaa vaikka vain leivoksen koristelua.

Arviointikriteereitä ovat  leivoksen maku,  ulkonäkö, leivoksen tarina ja reseptin käyttökelpoisuus koko 4H:n leivoksena. Arvioinnin perusteella valitaan 10 finalistileivosta, jotka keittiömestari Kati Laszka leipoo tarkalleen reseptin mukaan. 4H-juhlaleivos -tuomaristo arvioi leivokset ja ja valitsee voittajan.

Aikataulu:

Juhlaleivoksia voivat suunnitella Safkasankarit -yrityskerhojen lisäksi kaikki lähes 3000 4H-kerhoa. Kilpailuaika on 1.2.- 30.5.2018 . Tuomaristo kokoontuu kesäkuussa ja voittaja julkaistaan 29.6.2018.

Palkinnot:

Valtakunnallisen tason voittajakerho palkitaan 500 euron rahapalkinnolla, toiseksi sijoittunut kerho 350 euron ja kolmanneksi sijoittunut 150 euron suuruisella summalla. Vuoden 4H-kerho -kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomen 4H-kerhot.

 

MÄNTYHARJUN OMA PAIKALLISTASON KILPAILU: 

Kilpailuaika on 1.2. – 30.5.2018. 

Juhlaleivoksen suunnittelussa voi käyttää apuna Safkasankarit TOP-teemasta löytyviä valmiita leivosohjeita tai leivosohjeen voi suunnitella itse. Arviointikriteereitä ovat  leivoksen maku, ulkonäkö, leivoksen tarina ja reseptin käyttökelpoisuus koko 4H:n leivoksena.

Tee näin:

 1. Mieti, miltä 4H näyttää ja maistuu?
 2. Tee resepti 4H:n nimikkoleivoksesta.
 3. Leivo leivos ja valokuvaa se.
 4. Kirjoitta leivoksen tarina. (max puolikas A4) Apukysymyksiä tarinan kirjoittamiseen: Mistä idea leivokseen? Mikä leivoksessa on parasta? Mitä leivos kuvaa? Miksi leivos näyttää siltä kuin se näyttää?
 5. Lähetä tarina, resepti ja valokuva leivoksesta Mäntyharjun 4H:lle sähköpostitse osoitteeseen 4H(at)mantyharju.fi 
 6. Muista laittaa mukaan nimesi, yhteystietosi ja ikäsi

Mäntyharjun tuomaristo kokoontuu kesäkuussa. 

Arviointikriteereitä ovat  leivoksen maku,  ulkonäkö, leivoksen tarina ja reseptin käyttökelpoisuus koko 4H:n leivoksena. 

Mäntyharjun 4H palkitsee paikallisesti kolme oman raatimme valitsemaa leivosta. Voittajaleivosta leivotaan ja tarjoillaan Mäntyharjun 4H-yhdistyksen omissa 90v juhlallisuuksissa.

 

Kysy lisää 4H-toimistolta arkisin 040-8467387 tai 4H(at)mantyharju.fi