Kilpailut

4H:n Juhlaleivos on kaikille 4H-kerhoille suunnatun Vuoden 4H-kerho -kilpailun aihe. 4H täyttää 90 vuotta vuonna 2018, ja kutsumme kaikki 4H-kerhot suunnittelemaan 4H:n näköistä leivosta. Leipomisen ohella lapset pääsevät miettimään 4H:n nimikkoleivoksen tarinaa.

4H 90 vuotta kunniaksi käynnistyy 4H-juhlaleivos kilpailu. Kilpailu on valtakunnallinen ja paikallinen.

Valtakunnalliseen kilpailuun juhlaleivoksen voivat lähettää 4H-kerhot, paikallisesti (Mäntyharju) kilpailuun voi osallistua yksin/pareittain. Säännöt on samat. Ohjeet alla: 

 

 Tässä valtakunnallisen kilpailun (4H-kerhot) ohje:

Juhlavuoden Vuoden 4H-kerho -kilpailu käynnistyy!

4H:n Juhlaleivos on kaikille 4H-kerhoille suunnatun Vuoden 4H-kerho -kilpailun aihe. 4H täyttää 90 vuotta vuonna 2018, ja kutsumme kaikki 4H-kerhot suunnittelemaan 4H:n näköistä leivosta. Leipomisen ohella lapset pääsevät miettimään 4H:n nimikkoleivoksen tarinaa.

Kilpailuaika on 1.2. – 30.5.2018. 

Juhlaleivoksen suunnittelussa voi käyttää apuna esimerkiksi Safkasankarit TOP-teemasta löytyviä valmiita leivosohjeita tai leivosohjeen voi suunnitella itse. Arviointikriteereitä ovat  leivoksen maku, ulkonäkö, leivoksen tarina ja reseptin käyttökelpoisuus koko 4H:n leivoksena.

Tee näin:

 1. Tutustukaa Safkasankarit -yrityskerhon TOP-tehtäviin.
 2. Miettikää, miltä 4H näyttää ja maistuu?
 3. Tehkää resepti 4H:n nimikkoleivoksesta.
 4. Leipokaa leivos ja valokuvatkaa se.
 5. Kirjoittakaa leivoksen tarina. (max puolikas A4) Apukysymyksiä tarinan kirjoittamiseen: Mistä idea leivokseen? Mikä leivoksessa on parasta? Mitä leivos kuvaa? Miksi leivos näyttää siltä kuin se näyttää?
 6. Lähettäkää tarina, resepti ja valokuva leivoksesta mieluiten osoitteeseen Virpi Skippari/4H-leivos Karjalankatu 2A 00520 HELSINKI. Voitte toimittaa kilpailumateriaalin myös täyttämällä tämän sivun alaosassa olevan lomakeen ja liittämällä mukaan kuvan tai kuvan osoiteen.

 

Juhlaleivoksen suunnittelussa voidaan käyttää apuna Safkasankarit TOP-teemasta löytyviä valmiita leivosohjeita. Leivoskilpailuun voi osallistua esimerkiksi muokkaamalla Safkasankareiden valmiita ohjeita tai muuntaa vaikka vain leivoksen koristelua.

Arviointikriteereitä ovat  leivoksen maku,  ulkonäkö, leivoksen tarina ja reseptin käyttökelpoisuus koko 4H:n leivoksena. Arvioinnin perusteella valitaan 10 finalistileivosta, jotka keittiömestari Kati Laszka leipoo tarkalleen reseptin mukaan. 4H-juhlaleivos -tuomaristo arvioi leivokset ja ja valitsee voittajan.

Aikataulu:

Juhlaleivoksia voivat suunnitella Safkasankarit -yrityskerhojen lisäksi kaikki lähes 3000 4H-kerhoa. Kilpailuaika on 1.2.- 30.5.2018 . Tuomaristo kokoontuu kesäkuussa ja voittaja julkaistaan 29.6.2018.

Palkinnot:

Valtakunnallisen tason voittajakerho palkitaan 500 euron rahapalkinnolla, toiseksi sijoittunut kerho 350 euron ja kolmanneksi sijoittunut 150 euron suuruisella summalla. Vuoden 4H-kerho -kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomen 4H-kerhot.

 

MÄNTYHARJUN OMA PAIKALLISTASON KILPAILU: 

Kilpailuaika on 1.2. – 30.5.2018. 

Juhlaleivoksen suunnittelussa voi käyttää apuna Safkasankarit TOP-teemasta löytyviä valmiita leivosohjeita tai leivosohjeen voi suunnitella itse. Arviointikriteereitä ovat  leivoksen maku, ulkonäkö, leivoksen tarina ja reseptin käyttökelpoisuus koko 4H:n leivoksena.

Tee näin:

 1. Mieti, miltä 4H näyttää ja maistuu?
 2. Tee resepti 4H:n nimikkoleivoksesta.
 3. Leivo leivos ja valokuvaa se.
 4. Kirjoitta leivoksen tarina. (max puolikas A4) Apukysymyksiä tarinan kirjoittamiseen: Mistä idea leivokseen? Mikä leivoksessa on parasta? Mitä leivos kuvaa? Miksi leivos näyttää siltä kuin se näyttää?
 5. Lähetä tarina, resepti ja valokuva leivoksesta Mäntyharjun 4H:lle sähköpostitse osoitteeseen 4H(at)mantyharju.fi 
 6. Muista laittaa mukaan nimesi, yhteystietosi ja ikäsi

Mäntyharjun tuomaristo kokoontuu kesäkuussa. 

Arviointikriteereitä ovat  leivoksen maku,  ulkonäkö, leivoksen tarina ja reseptin käyttökelpoisuus koko 4H:n leivoksena. 

Mäntyharjun 4H palkitsee paikallisesti kolme oman raatimme valitsemaa leivosta. Voittajaleivosta leivotaan ja tarjoillaan Mäntyharjun 4H-yhdistyksen omissa 90v juhlallisuuksissa.

 

Kysy lisää 4H-toimistolta arkisin 040-8467387 tai 4H(at)mantyharju.fi 

 

Kesän 2018 kasvatuskilpailu on 

Kuka kasvattaa Pisimmän porkkanan! 

4H-kerhoissa on toukokuussa istutettu porkkanat. Voit toki istuttaa porkkanan itsekin!! 

Kasvatuskilpailu päättyy 15.10. ja siihen mennessä haluaisimme kuvan pisimmästä porkkanastasi mitan vieressä ja osallistujan tiedot joko

- sähköpostiin 4H[at]mantyharju.fi   tai

- tekstiviestillä numeroon 040-8467387  tai

- whatsApp-viestillä numeroon 040-8467387

 

Kisassa palkitaan ainakin pisimmän ja hasukimman näköiset porkkanat ja arvotaan palkintoja kaikkien osallistuneiden kesken :)

Kisaporkkanaa ei tarvitse säilytellä, vaan sen voi popsia kuvaamisen jälkeen! 

Miksi porkkanankasvatuskisa? No siksi, että Mäntyharjun 4H täyttää tänä vuonna 90vuotta ja porkkanankasvatus, harvennus ja kitkeminen jos mikä on ollut perinteistä 4H-hommaa!